RSS

Predstavljanje knjige Rak na duši

29 pro.

Ugledna hrvatska liječnica Nela Sršen jučer je predstavila svoju knjigu Rak na duši u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić, u Karlovcu. O njenu radu i knjizi govorili su ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nedjeljko Strikić i njegov zamjenik Josip Žunić, redatelj Jakov Sedlar i profesor Dominik Krasnić.

P1030228

Doktorica Sršen i gosti koji su predstavili njenu knjigu

P1030226

U Ilirskoj dvorani tražilo se mjesto viška

Nela Sršen vodeća je kirurginja tima za transplantaciju jetre Sveučilišne bolnice u Padovi i počasna konzulica Republike Hrvatske u Italiji. Poznata je po svom humanitarnom radu i osobnom pristupu pacijentima, što je posvjedočila i nekolicina njenih pacijenata iz publike. Ozdravljenje od teške bolesti koju je i sama proživjela, promijenilo je njen život. Na tragu svog profesionalnog ali i osobnog iskustva, nastala je knjiga Rak na duši.

P1030223

Poseban naglasak u knjizi jest kako sačuvati zdravlje

Knjiga Rak na duši jedinstven je spoj medicinskih savjeta, osobne priče doktorice Sršen i priručnika samopomoći. Uzroke bolesti traži u mislima i duši pacijenata. Prema riječima doktora Strikića, „riječ je o knjizi koja progovara o onome što je nevidljivo, a što je prisutno.“ Doktorica Sršen i njeni kolege liječnici složili su se da strast za životom kao nevidljiva pokretačka snaga ima važnu ulogu u ozdravljenju.

P1030232

Doktorici Sršen bilo je iznimno drago vidjeti svoje bivše pacijente

Svoja iskustva s doktoricom Sršen podijelila je i nekolicina njenih poznanika i pacijenata iz publike. U momentu kad su izgubili vjeru iscrpivši sve mogućnosti u Hrvatskoj, odlazak u Padovu bio je njihova jedina nada. Svi su istaknuli kako su bez problema kontaktirali doktoricu Sršen koja ih je već za nekoliko dana primila. Redatelj Sedlar istaknuo je kako razmišlja o filmskoj priči o radu doktorice Sršen koja na tihi način pomaže ljudima koji joj bespomoćni dolaze u Padovu.

P1030236

Doktorica Ružica Marjanović iz Slavonskog Broda pričala je o bolesnom članu obitelji kojeg je spasila doktorica Sršen

Doktorica Sršen skromno priznaje kako je imala privilegiju ući u dušu svojih pacijenata i učiniti nešto dobro. „Neovisno o metodi liječenja koju odabire liječnik, najbolja je terapija kada se u pacijentu aktivira njegova snaga.“ Ističe kako pacijente ne promatra kao statistiku, jer je svaki slučaj jedinstven. Svoje je izlaganje zaključila mišlju da je „život ovdje i sada, a temeljna je privilegija postojanja darovati ljubav drugima.“

 
4 komentara

Objavio dana 29/12/2012 u Uncategorized

 

4 odgovora na “Predstavljanje knjige Rak na duši

 1. robertinacuhnil

  29/12/2012 at 1:04 pm

  Veseli me činjenica da i među liječnicima ima onih koji priznaju da je volja za životom iznad svake dijagnoze i da oficijelna medicina nije uvijek u pravu…naišla sam na zanimljiv članak na tu temu na blogu Krešimira Mišaka http://www.svjetlost-online.com/kresimir-misak/?p=443 …Odličan post, zanimljiva i ozbiljna tema, a uspjela si maksimalno skratiti, skidam kapu 🙂

   
 2. ivana postružin

  07/01/2013 at 1:52 am

  Potpuno se slažem s kolegicom Cuhnil. Pomalo osjetljivu temu obradila si na profesionalan i objektivan način. 😉 Uz to moram nadodati da mi je drago da postoje liječnici koji se ovom tematikom bave, ne samo iz profesionalne i medicinske, nego i osobne i “ljudske” perspektive.

   
 3. matejapotrosko

  07/01/2013 at 10:41 am

  Odlično mi je to da je veliki dio ozdravljenja u samom pacjentu.. Čitala sam puno o tome, a i gledala kod svojih prijatelja koji su prebolijevali jednako ozbilje bolesti.. Zanimljiva mi je knjiga Tomislava Ivančića Hagioterapija koja nije nikakva kršćanska terapija ili molitvena terapija nego koja u srži teorije govori da je duhovno zdrav čovjek i tjelesno zadrav.. http://www.vjera.pondi.hr/hagioterapija.htm

   
 4. Marija Pastuović

  07/01/2013 at 5:09 pm

  Naslov posta me odmah zaintrigirao! Pogođen je skroz. Složila bih se s kolegicama da si temu odlično obradila! Posebno mi se sviđa slika na kojoj se doktorica Sršen smije. Čvrsto vjerujem da bi tako trebao izgledati svaki doktor. Sigurna sam da je njena snaga, osim sve stručnosti koju posjeduje i u njenom duhu, koji je, koliko mi je poznato, neizmjerno pozitivan. Načitala sam se puno o dotičnoj, ali svaki put se uspijem iznova oduševiti… Knjigu se sigurno isplati imati, ako zbog ničeg drugog, da vas oraspoloži optimizmom i pozitivnošću koju posjeduju.

  Naišla sam, još prije, na podatak o najprodavanijoj knjizi o raku. Knjiga je to doktora Dr. Davida Servan-Schreiber, koji je obolio od tumora na mozgu, više o knjizi možete pročitati ovdje: http://www.planetopija.hr/hr/vijesti/72 . O cijeloj priči postoji i videozapis: http://www.youtube.com/watch?v=xfddD6keYq0.

   

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

 

Neka Strana Priče

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Piskaranje i piskaralaško prigovaranje.

Blog u službi konvergencije medija.

%d blogeri kao ovaj: